CELE MAI EFICIENTE 14 ALIMENTE CARE ITI CURATA FICATUL

Lumea moderna este intr-o stare deplorabila, iar a trai in aceasta lume duce de cele mai multe ori la un ficat foarte obosit.

Cand mananci (in exces sau chiar in cantitati normale) mancaruri procesate sau prajite, fiind in acelasi timp expus la un mediu inconjurator poluat si la stres, ficatul tau este in primul rand afectat, fiind suprasolicitat si supraincarcat. Cand ficatul este obosit, nu mai poate procesa toxinele si grasimile in mod eficient. 
Exista multe alimente care te pot ajuta sa iti cureti ficatul in mod natural, stimuland abilitatea lui naturala de a filtra toxinele din organism. 

Lista de mai jos se concentreaza in principal pe alimentele care ajuta la curatarea ficatului. Consumul acestor alimente este calea cea mai buna ca sa iti pastrezi ficatul sanatos si in stare de functionare, asa cum trebuie sa fie. Este de preferat ca aceste alimente sa fie incluse in dieta ta saptamanala. 

1. Usturoiul
O cantitate mica din acest bulb alb si iute are abilitatea de a activa enzimele ficatului care iti ajuta corpul sa elimine toxinele. Usturoiul contine de asemenea cantitati mari de alicina si selenium, doua substante care ajuta la curatarea acestuia. 

2. Grapefruit-ul
Bogat atat in vitamina C cat si in antioxidanti, grapefruit-ul accelereaza procesele naturale de detoxifiere a ficatului. Un pahar mic de suc proaspat de grapefruit va ajuta la cresterea productiei de enzime detoxifiante din ficat, enzime care ajuta la eliminarea agentilor carcinogeni si a altor toxine. 

3. Sfecla si morcovii 
Ambele sunt extrem de bogate in flavonoizi – acei compusi vegetali care coloreaza plantele in nuante vii si intense – si beta caroteni. Consumul regulat de morcovi si sfecla ajuta la stimularea si imbunatatirea in general a functiei hepatice. 

4. Ceaiul verde 
Aceasta bautura draga ficatului este plina de plante anti-oxidante cum sunt catechinele, cunoscute ca ajutand functionarea  ficatului. Ceaiul verde este nu numai delicios, dar este de asemenea un mod grozav de a-ti imbunatati in general dieta. 

5. Legumele verzi cu frunze 
Unul dintre cei mai puternici aliati in procesul de detoxifiere a ficatului, legumele cu frunze pot fi mancate crude, gatite sau sub forma de sucuri. Foarte bogate in clorofila, aceste legume absorb toxinele din mediul incojurator care se gasesc in fluxul sangvin. Au capacitatea de a neutraliza metalele grele, chimicalele, pesticidele si ca atare reprezinta un mecanism extrem de puternic de aparare a ficatului. 

Incearca sa introduci in dieta legume, ca de exemplu dovleci, castraveti, pepeni, rucola, papadie, spanac, frunze de mustar  si cicoare. Toate acestea vor ajuta la cresterea secretiei biliare, substanta care elimina substantele toxice din organism.  

6. Fructele de avocado
Acest super aliment extrem de dens si hranitor ajuta corpul sa produca glutation, un compus care este necesar ficatului in eliminarea toxinelor. 

7. Merele 
Cu un continut bogat in pectine, merele detin compusii necesari corpului pentru a se curata si a elimina toxinele din tractul digestiv. Acesta, la randul sau, ajuta ficatul sa faca fata mai usor cantitatii de toxine in timpul procesului de curatare. 

8. Uleiul de masline 
Uleiurile organice presate la rece, cum sunt de exemplu cele de masline, canepa sau seminte de in, sunt minunate pentru ficat, atunci cand sunt folosite cu cumpatare. Ele ajuta organismul, oferindu-i acestuia o baza de lipide care sa poata absorbi toxinele daunatoare din corp. In acest fel o parte din povara ficatului este inlaturata, in ceea ce priveste supra incarcatura de toxine de care suferim multi dintre noi. 

9. Un alt fel de cereale 
Nu numai ca ai nevoie de o alternativa la cerealele consumate, cum ar fi quinoa, meiul sau hrisca, dar daca in alimentatia ta exista grau, faina sau alte cereale integrale, e timpul sa faci niste schimbari. Ficatul tau este cel care filtreaza toxinele din organism, iar cerealele care contin gluten sunt pline de asa ceva. Un studiu de anul trecut a desoperit ca persoanele care au experimentat o sensibilitate la gluten au avut de asemenea si rezultate anormale la testul enzimelor din ficat si acesta este doar unul din multe aspecte. 

10. Legumele din familia cruciferelor 
Consumul de broccoli si conopida va creste cantitatea de glucozinolat in organism, adaugandu-se la producerea de enzime din ficat. Aceste enzime naturale ajuta la eliminarea carcinogenilor si a altor toxine, ceea ce scade semnificativ riscurile asociate cancerului. 

11. Lamai si limete (lamai verzi)
Aceste citrice contin cantitati mari de vitamina C, care ajuta organismul la sintetizarea materialelor toxice in substante care pot fi absorbite de apa. Un pahar de suc proaspat de lamaie sau lamaie verde dimineata ajuta la stimularea ficatului. 

12. Nuci
Deoarece au un continut ridicat de arginina ( un amino acid), nucile ajuta ficatul sa elimine amoniacul. Nucile sunt pline si de glutation (o peptida) si acizi grasi omega-3, care ajuta ficatul sa se detoxifieze. Asigura-te ca mesteci nucile bine (pana se lichefiaza) inainte sa le inghiti. 

13. Varza 
La fel ca si la broccoli si conopida, consumul de varza ajuta la stimularea activarii a doua enzime de detoxifiere foarte importante, care ajuta la eliminarea toxinelor. Incearca sa mananci mai mult kimchi (varza murata coreeana), salata de varza, supa de varza si varza acra. 

14. Turmericul
Condimentul preferat al ficatului. Incearca sa adaugi un pic din acest zeu al detoxifierii in urmatoarea ta tocanita de linte sau fel de mancare vegetariana si vei obtine o imbunatatire pe loc a functiei hepatice. Turmericul ajuta la revitalizarea detoxifierii ficatului prin ajutorul oferit enzimelor care elimina in mod activ carcinogenii alimentari.

http://www.sanatatesistaredebine.ro







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calendarul celor 13 LUNI. Adevaratul calendar al omenirii!

Comandamentul Ashtar şi Ashtar Sheran

Generator Free Energy inspirat din textele sacre ale Indiei